Burvja cepure 

Добавил vredina 26 сентября, 2012 12:41 Other Languages Комментариев: 0   
Burvja cepure

Description: Pamodušies pēc garā ziemas miega, trollītis Mumins, Susuriņš un mazais dzīvnieciņš Snifs dodas pirmajā pavasara pastaigā. Kalna virsotnē viņi atrod melnu cepuri un paņem to līdzi uz mājām — Mumintētim. Pat nenojauzdami, ka tādējādi paver ceļu dažādām burvestībām un savādībām Muminielejā. Ikviena lieta, kas pietiekami ilgi sabijusi cepurē, pārvēršas par kaut ko pilnīgi citu. Par ko — tas iepriekš nekad nav zināms: sporaugu sēklas izaug par fantastiskiem džungļiem, olu čaumalas pārvēršas par baltiem mākonīšiem, trollītis Mumins — par ļoti savādu biedēkli, bet bizamžurkas mākslīgie zobi…
 • 0
Tove Jansson Просмотров:  2809

Enkelit ja demonit 

Добавил vredina 24 сентября, 2012 17:38 Other Languages Комментариев: 1   
Enkelit ja demonit

Description: Professori Robert Langdon saa pikaisen kutsun tulla tutkimaan Cernin ydinfysiikan tutkimuslaitoksessa Genevessä tapahtunutta murhaa. Uhrin rintaan on poltettu pahaenteinen merkki, jonka perusteella katolisen kirkon päävihollisekseen nimennyt salaseura on jälleen herännyt henkiin. Professori Langdonin ja fyysikko Vittoria Vetran tehtävänä on estää kostoa janoavan salaseuran kauhistuttava hanke, jonka kulku on käsikirjoitettu vuosisatoja sitten Rooman kirkkoihin, muistomerkkeihin ja kaduille.
 • 0
Dan Brown Просмотров:  3259

Тунгалаг тамир 

Добавил renato 07 сентября, 2012 22:30 Other Languages Комментариев: 0   
Тунгалаг тамир

Монголын анхны цахим, XX зууны шилдэг роман Чадраавалын Лодойдамбын "Тунгалаг Тамир" романыг сонсохоор та бүхэндээ толилуулж байгаадаа баяртай байна. Янжинлхам бурхан ивээх болтугай!
Тэрээр 1917 онд Говь-Алтай аймагт төржээ. Бага наснаасаа сургууль соёлын мөр хөөж, 1954 онд МУИС төгсөж, улмаар ЗХУлсад аспирантурт суралцан урлаг судлалын ухааны дэд эрдэмтэний зэрэг хамгаалжээ. Уран бүтээлээ 1940 оноос эхэлж «Алтай», «Тунгалаг тамир» роман, «Манай сургуулийнхан» тууж, «Малгайтай чоно», «Солонго», «Дусал нулимс юу гэж хэлсэн бол» зэрэг олон арван шилдэг өгүүллэг бичсэний гадна «Гарын таван хуруу», «Өөрийн замаар», «Итгэж болно» драмын жүжиг, «Энэ хүүхнүүд үү» кино зохиол бичжээ.
Зохиолчийн «Тунгалаг тамир» «Алтайд» роман орос, чех, румын, болгар, вьетнам, япон зэрэг хэлнээ хэвлэгджээ.
Ч. Лодойдамба БНМАУ-ын төрийн шагналыг хоёр удаа хүртсэн юм.
Лодойдамбын Тунгалаг Тамир романы (1970-1973) кино хувилбар гарахад киноны найруулагч Равжаагийн Доржпалам их нэр хүндтэй болсон байна.
Эхнэр Ч.Долгорсүрэн нь Монгол Улсын ардын жүжигчин юм.

Taikatalvi 

Добавил vredina 30 августа, 2012 19:49 Other Languages Комментариев: 0   
Taikatalvi

Description: Kautta aikojen muumit ovat nukkuneet yli talven, marraskuusta kevääseen. Mutta eräänä talvena tapahtui sellaista, mitä ei ollut nähty eikä kuultu sitten päivän, jolloin ensimmäinen muumi vaipui talviuneen. Muumipeikko heräsi eikä saanut enää unta. Yritettyään turhaan herättää äitiä hän kiipesi katolle ja luisui ulos valkeaan, kylmään maailmaan. Siitä alkoi hänen taikatalvensa, vuodenaika täynnä seikkailuja, vaaroja ja salamyhkäisiä olioita.
 • 0
Tove Jansson Просмотров:  2670

Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia 

Добавил vredina 30 августа, 2012 19:43 Other Languages Комментариев: 0   
Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia

Description: Muumilaaksossa tapahtuu taas kaikenlaista kummaa: Vilijonkka kokee lopultakin pyörremyrskyn, Nuuskamuikkusella on vaikeuksia kevätlaulun luomisessa, muumipappa päättää selvittää hattivattien salaisuuden, eläkkeellä oleva hemuli ryhtyy rakentamaan huvimajaa. Ja muuan lapsi muuttuu näkymättömäksi... Jos jotakuta säikäyttää kovin usein, hän muuttuu helposti näkymättömäksi. Säikytteleminen ei ole vaikeaa, mutta miten saada näkymätön jälleen näkyväksi? Siihen tarvitaan rakkautta, sen muumimamma tietää, mutta myös jotain muuta.
 • 0
Tove Jansson Просмотров:  2063

Muumipappa ja meri 

Добавил vredina 30 августа, 2012 19:31 Other Languages Комментариев: 0   
Muumipappa ja meri

Description: Keskellä avomerta on kartassa piste, pikku Myy väittää sitä kärpäsenliaksi. Mutta se on kuin onkin saari, yrmeä pieni majakkasaari. Sinne purjehtii muumiperhe turvallisesta laaksostaan, sillä Muumipappa ei halua olla enää tassutteleva, tarpeeton perheenisä, vaan rohkea päällikkö?
 • 0
Tove Jansson Просмотров:  2247
Английский для практиков

Muumipeikko ja pyrstötähti 

Добавил vredina 30 августа, 2012 19:26 Other Languages Комментариев: 0   
Muumipeikko ja pyrstötähti

Description: Muumilaaksossa on rauhallista. Uusi silta on vasta maalattu, Muumipeikko kalastelee helmiä ja Muumimamma järjestelee näkinkenkiä kukkapenkin ympärille. Mutta sitten puhkeaa myrsky ja alkaa näkyä muitakin paha-enteisiä ennusmerkkejä. Joku järjestää Muumimamman hillopäärynät ja Muumipeikon helmet suureksi tähdeksi, jolla on pitkä pyrstö. Piisamirotta puhuu kauheita tulisesta tähdestä, joka voi tehdä kaikista muhennosta. Muumipeikko ja Nipsu päättävät lähteä kysymään neuvoa Yksinäisten Vuorten Tähtitornin professorilta. Siitä tulee pitkä ja vaarallinen matka.
 • 0
Tove Jansson Просмотров:  2160

Taikurin hattu 

Добавил vredina 30 августа, 2012 19:20 Other Languages Комментариев: 0   
Taikurin hattu

Description: Muumipeikko, Nuuskamuikkunen ja Nipsu löytävät mustan, korkean hatun, joka osaa muuttaa asioita toiseksi. Se on hauskaa ja vähän vaarallistakin. Perheen saariretkellä Hemuli ajautuu hankaluuksiin hattivattien kanssa, ja Nuuskamuikkunen näkee ukkosmyrskyssä mustalla pantterilla ratsastavan Taikurin. Sitten Muumitaloon muuttavat Tiuhti ja Viuhti mukanaan salaisuus. Mutta kuka lopulta saa hatun, miksi Muumimamman käsilaukku katoaa ja Taikuri itse saapuu paikalle?
 • 0
Tove Jansson Просмотров:  2134

Lapsia Pikku ihmisiä 

Добавил vredina 10 августа, 2012 08:04 Other Languages Комментариев: 0   
Lapsia Pikku ihmisiä

Description: Novellikokoelmat lapsia (1895) ja Pikku ihmisiä (1913) viittaavat Kakaravaaran kaupunginosaan tekijän oman lapsuuden aikoihin. Pakkala sijoittaa lapset, "pikku ihmiset", kertomustensa keskiöön. Tämä oli täysin vastaoin kirjoittamisajankohdan kirjallisia käytäntöjä ja ihanteita. Muutenkin Pakkala mittaili yhteisöä ja yhteiskuntaa tutkimalla pienimpiä, heikoimpia ja suojattomimpia. Köyhät, työttömät, naiset, invalidit, kehitysvammaiset, vanhukset, prostituoidut ja yksinhuoltajat valtaavat pääosat hänen proosassaan.Tyttöjä kirjailija kuvaa erityisen etevästi. Hän sai tässäkin aaasuhteessa olennaista apua vaimoltaan Agnesilta, joka oli itsekin pätevä ja julkaissut kirjoittaja. Pakkala on itse myöntänyt, että Agnes-rouva on monien novellien ideoitten takana.
 • 0
Teuvo Pakkala Просмотров:  2012

Vihan enkeli 

Добавил vredina 30 июля, 2012 15:57 Other Languages Комментариев: 0   
Vihan enkeli

Description: Terrori-isku monikansalliseen öljy-yhtiöön Hollannissa paiskaa kunnianhimoisen suomalaisupseerin Lasse Nordmanin ja itävaltalaisidealisti Ulrike Bergerin keskelle painajaista. Virkavallan sijasta heitä vainoaa jokin määrättömästi vahvempi: suuryritysten konsortio, joka aikoo jakaa maapallon energiavarat niin kuin suurvaltapolitiikka sanelee. Konsortion tavoite vaatii verta toteutuakseen, ja sitä vuodattaa fanaattisella antaumuksella kamelinkarvaviittaan pukeutuva psykopaatti, joka hyväksyy vain nimen Vihan enkeli Ezrael. Ehdoton hyvä ja paha kohtaavat Ulriken ja Ezraelin muodossa, eivätkä molemmat voi säilyä puhtaina. Kaikki keinot sallitaan oikeutetun päämäärän saavuttamiseksi, mutta kuka päättää mikä se on: meritaisteluasetelmia ihaileva öljykeisari Jaap van der Velde, Belfastin tytär Mary Cash, USA:n energiaministeriö vai joku muu? Kun suomalaisfyysikko murhataan Helsingissä vappupäivän pyörteissä, suojelupoliisin päällikkö Jussi Ketonen astuu joukkojensa eteen viimeistä kertaa. Supon ylietsiväksi nimitetty Arto Ratamo joutuu psykopaatin jäljille ja omalaatuinen yksinhuoltaja tajuaa aiempien tutkintojen ja omien ongelmiensa tumman taakan pienuuden, kun hirviön tarina ja menneisyys hahmottuvat hänen silmiensä eteen ensin Haagissa, sitten Washington DC:ssä. Terrorisminvastaisesta taistelusta on tullut ulkopoliittista peliä, jota joku pelaa ilman sääntöjä. Seuraava hyökkäyssota voi alkaa... nyt.
 • 0
Taavi Soininvaara Просмотров:  2588

Räätälöity ratkaisu 

Добавил vredina 15 июня, 2012 17:18 Other Languages Комментариев: 0   
Räätälöity ratkaisu

Description: Kaksi vauhdikasta konsulttia pyörittää toimistoa, joka tekee likaisen työn. He sorvaavat halutut sopimukset ja laativat laskelmat, joiden mukaan kuntien veromarkat vaihtavat omistajaa ja työntekijät isäntää. Heiltä löytyy räätälöity ratkaisu kaikille, jotka maksavat tarpeeksi. Mutta miten käy, kun valonarkojen bisnesten ammattilaiset riitautuvat keskenään? Ja miksi murrosikäinen poika makaa kuolleena ratapihan kiskoilla?
 • 0
Seppo Jokinen Просмотров:  1917

Aapo, Karamsinin hevonen, Kotiinpaluu, Lihamylly 

Добавил vredina 21 марта, 2012 20:28 Other Languages Комментариев: 0   
Aapo, Karamsinin hevonen, Kotiinpaluu, Lihamylly

Description: Schildtin kansalaissodan jälkeisissä teoksissa Aapo, Karamsinin hevonen, Kotiinpaluu ja Lihamylly nousevat etualalle elämän tragiikka ja julmuus heikkojen näkökulmasta tarkasteltuna. Schildtillä päällimmäiseksi nlusee traaginen pohjavire, "hänen koko tuotantoaan sävyttää tunto siitä, että asiat eivät suju opikein, että elämä ei saisi olla tällaista - ja kuitenkin on."
 • 0
Runar Schildt Просмотров:  2449
На страницу:
 • Файловая почта - доставка файлов из интернета почтовой бандеролью